Karppisiskot palaavat blogirintamalle. Ja mikäs on palatessa, parhaalla satokaudella. Kasvimaat pullistelevat tuoreita vihanneksia ja kaupan tiskeissä kaalit ovat parhaimmillaan. Koska kaikki kaaliruoat sopivat mainiosti karpin ruokalistalle, niistä kannattaa opetella tekemään muutakin kuin perinteistä kaalilaatikkoa tai kaalisoppaa. Jälkimmäisestä en itse edes suuremmin tykkää. Uusia reseptejä kokeilen mieluusti ja maistuuhan minulle tavallinen kaali sellaisenaankin.
Minä pidän jääkaapissa tähän aikaan vuodesta lähes aina sekä kukka- että parsakaalia. Joskus keitän niitä lisäkkeeksi, toisinaan työnnän ne vielä hetkeksi juuston kanssa gratinoitumaan uuniin. Eilen kokkasin kahden kaalin muusia. Se maistui mainiolta edellispäivältä jääneiden, pilkottujen grillikanafileiden ja mozzarellasalaatin kanssa. Tervetuloa ruokapöytäämme!
Kahden kaalin muusi
- 1 kukkakaali
- 1 parsakaali
- suolaa
- muita mausteita maun mukaan: valkosipulia, valkopippuria / pippurisekoitusta
- voita
- kermaa / maitoa
- juustoraastetta
Keitä kaalit vedessä pehmeiksi. Valuta vesi pois. Soseuta sauvasekoittimella, mausta ja lisää voinokare. Lisää maitoa / kermaa sen verran, että muusista tulee sopivan löysää. Lisää halutessasi juustoraastetta.
Karppisisko Tuulevi
Päivitysilmoitus: Nyt on kuulkaa Koivakkalassa lihapullapäivä! « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!
Päivitysilmoitus: Poro on parasta ja oranssi muusi säestää! | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!