Munakasrulla on näppärä lounas

Tänään minulla on ollut kotitoimistopäivä. Lounasaika tuntui koittavan ennen aikojaan eikä jääkaapissa ollut mitään valmista. Eipä sieltä löytynyt oikein mitään raaka-aineitakaan. Kananmunat pelastivat jälleen kerran -niitä meillä nimittäin on lähes aina. Löysin myös vajaan rasian tuorejuustoa, kasviksia ja savukinkun jämät. Mitä saisin niistä syntymään nopeasti ja vaivattomasti? Turvauduin helppoon vaihtoehtoon ja valmistin munakasrullan.

Munakasrulla

4 kananmunaa

3 dl maitoa(tai 1,5 dl maitoa + 1.5 dl vettä)

1 tl suolaa

täyte:

silputtua kinkkua, silputtua paprikaa, tuorejuustoa ja juustoraastetta

Vatkaa munat, sekoita neste niiden joukkoon ja mausta seos suolalla.  Kaada seos pellille. Paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Kypsennä sillä aikaa pannulla paprikasilppua. Laita kinkkusilppu sekaan lämpiämään. Lisää joukkoon rasiallinen haluamasi makuista tuorejuustoa ja kourallinen juustoraastetta. Levitä täyte kypsälle, vähän väriä saaneelle munakaslevylle ja kääri levy rullalle. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Laita rulla vielä hetkeksi uuniin lämpiämään. Ota pois, kun juusto on sulanut.  Tarjoile salaatin kanssa.

Täytteeksi voit laittaa melkein mitä tahansa. Kokeile savulohta, ruskistettua jauhelihaa ja sipulisilppua, ruskistettuja sieniä, erilaisia tuore- ja muita juustoja, tonnikalaa.

Hyvää ruokahalua!

Tuulevi

Advertisements

One response

  1. Päivitysilmoitus: Oho! Syntyi uusi juhlaruoka « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s