Kananmuna-aamiainen

Olen jo vuoden verran, koko karppausajan siis,  aloittanut päivät kananmuna-aamiaisella. Listalla on hyvälaatuisia luomu- tai vapaan kanan munia eri muodoissa sekä keko vihanneksia.  Salaattia, paprikaa, kurkkua, yrttejä – milloin mitäkin, useimmiten vihreitä.  Kananmunan saatan paistaa sellaisenaan, heittää juustoraastetta päälle tai  pyöräyttää munakkaaksi. Sen uumeniin piilotan edellispäivän aterian tähteitä. Joskus siellä on kinkkua, silloin tällöin kalaa, toisinaan silputtua broilerfilettä tai grillilihaa.  Keitettyjä kananmuniakin harrastan, mutta harvemmin. Niiden kaveriksi saatan hommata täyslihaleikkelettä tai savukalaa.

Muna-aamiainen vie pitkälle päivään ja pitää nälkää hyvin. Pärjään sillä iltapäivän puolelle. Kananmunassa on hyvää proteiinia ja monia vitamiineja. Rasvaa on saman verran kuin kanan lihassa. Ravitsemuksen puolesta muna on hyvää ruokaa, vaikka sen kolesteroliriskistä onkin paasattu kovasti. Minulla vähähiilihydraattinen ruokavalio ja muna-aamiaiset eivät kumminkaan ole nostaneet veren huonoa kolesterolia. Se selvisi hiljattain otetussa verikokeessa.

Mies kysäisi kerran, että eikö tuo iankaikkinen kananmunan syönti jo kyllästytä. Ei ole tämän vuoden aikana vielä kyllästyttänyt. Mistä sitten mahtaakaan johtua. Tämänkin aamun aloitin paistetulla munalla ja tuhdilla keolla kasviksia.

Tuulevi

PS. Kuvittelin suuren osan elämästäni, etten pysty syömään aamulla juuri mitään. Joskus jo hammasharjan työntäminen suuhun äklötti. Nyt starttaan päivän sujuvasti hyvällä ruokahalulla reippaan aamiaisen ääressä. En oikein tiedä, mistä moinen muutos johtuu. Ehkä koko ruokavalio vaan on tasapainoisempi. Myös se, että nukun nykyään tarpeeksi, vaikuttaa varmasti aamuoloon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s